Missie

De Familiezaak is een café voor gezinnen in Zeist waar ruimte is voor ontmoeting, uitwisseling en ondersteuning. Op speelse en inspirerende wijze willen we verbindingen binnen en tussen gezinnen versterken. We zien het gezin als een belangrijke basis waaruit kinderen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. De Familiezaak doet dit vanuit christelijke normen en waarden.

Visie

In een tijd waarin we zelf hoge eisen stellen aan wat geluk is binnen het gezin wil de Familiezaak gezinnen in Zeist e.o. ondersteunen, door een rust en werkplaats te bieden om ontspannen en spelenderwijs bestaande verbindingen binnen gezinnen te versterken én de pijn van gebroken verbindingen te verzachten. Een plek waar zij met plezier komen en opgebouwd weer verder gaan. Een plek waarin mooie ontmoetingen en herinneringen ontstaan door speelse inspirerende activiteiten rond een lekkere bak koffie en zelfgebakken taart.

De grote meerwaarde van de Familiezaak ten opzichte van sportclubs/kantines en andere bestaande activiteiten is dat hier het gesprek over opvoeding, relatie, seksualiteit, werk-gezin verhouding, et cetera, actief en speels gestimuleerd en gefaciliteerd wordt. Niet toevallig random op het schoolplein, maar met een mogelijkheid tot continuïteit.

Het karakter van de Familiezaak is:

Gastvrij

De Familiezaak wil door haar benadering, inrichting en aanbod van activiteiten als een warm thuis zijn voor gezinnen. We hopen dat gezinnen zich zo welkom voelen dat zij ons ook vinden wanneer het gezinsleven een uitdaging is.

Inspirerend

Workshops, ouder- kind activiteiten, cursussen, samen creatief aan de slag en veel meer. Familiezaak wil een inspirerende plek zijn, waar je van en met elkaar kunt leren en enthousiast weer op weg gaat. We willen samenwerken met de verschillende organisaties en mensen die al mooie dingen doen voor gezinnen in Zeist.

Verbindend

De Familiezaak wil verbindingen binnen en tussen gezinnen versterken. We geloven dat gezinnen tot bloei komen als je liefde en tijd investeert in de relaties binnen het gezin. Daarnaast geloven we dat je opvoeden nooit alleen hoeft te doen. Een oud Afrikaanse gezegde is: ‘It takes a village to raise a child.’ Wij hopen en dromen dat je in Zeist mag ervaren dat je als gezin er niet alleen voor staat. We willen een netwerk opbouwen waar we elkaar vanuit onze ervaringen mogen inspireren en verder helpen.

Speels

De Familiezaak is een vrolijke speelse plek waar je jezelf mag zijn en waar altijd iets leuks en verrassends te doen is. Kies uit een van de activiteiten op de ‘samen-doe-menukaart’  of doe mee aan een van de maandelijkse inspiratie activiteiten. Alle activiteiten die we organiseren ademen creativiteit en enthousiasme.

Doelgroep

De Familiezaak richt zich in eerste instantie in het café op gezinnen met kinderen van 0 t/m 12 jaar. In de activiteiten om het café heen worden ook bredere familiebanden meegenomen (denk aan activiteiten over je rol als grootouder, een avond rond puberteit of een gesprekskring voor partners die (nog) geen kinderen hebben).

We willen ons richten op gezinnen, omdat we zien dat er veel druk op hen ligt. Dit wordt misschien het meest zichtbaar in het aantal scheidingen en conflicten binnen gezinnen. Maar ook in het algemeen zien we dat het combineren van werk en zorg en het tijd vrij maken om doelbewust op te voeden door ouders ervaren wordt als een (grote) uitdaging.