Word vrijwilliger in de Familiezaak

Voor de Familiezaak zijn wij opzoek naar vrijwilligers die gastheer/ vrouw willen zijn tijdens de openingstijden van de Familiezaak. De Familiezaak wil op speelse en inspirerende wijze de verbindingen binnen en tussen gezinnen versterken.

Een café waar kinderen met hun volwassen begeleiders samen mooie activiteiten beleven rond een lekkere bak koffie en zelfgebakken taart. Een plek waar we ‘quality time’ willen faciliteren, maar ook de kwaliteit van het gezinsleven willen ondersteunen en stimuleren door diverse inspirerende activiteiten en ontmoetingen.

Als vrijwilliger word je ingedeeld in een team. Je werkt als team van 2-4 vrijwilligers samen om ervoor te zorgen dat de volwassenen en kinderen die bij de Familiezaak op bezoek komen zich gastvrij onthaald voelen. Je zorgt samen voor het openen, sluiten en draaien van het café.

 

Nederlands als Tweede Taal Teams

Van de vijf teams willen we het komend half jaar experimenteren door twee teams inrichten als Tweede Taal Team. Hierbij is de helft van het team vrijwilligers die het Nederlands goed beheersen en de andere helft zijn vrijwilligers die Nederlands als tweede taal willen leren. Zo wil de Familiezaak onderzoeken of een dergelijke formule positief werkt voor zowel vrijwilligers als de Familiezaak.

 

Wat verwachten wij van jou?

  • Je staat achter de visie van de Familiezaak
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep gezinnen met kinderen
  • Je hebt een beleefde, gastvrije en uitnodigende houding
  • Je bent minimaal een dagdeel (4-5 uur) per maand beschikbaar
  • Je bent bereid om ongeveer 2 keer per jaar deel te nemen aan vrijwilligersontmoetingen

 

Wat kun je van ons verwachten?

We zijn een vrijwilligers, non-profit organisatie, gevormd uit enthousiaste mensen. We kijken ernaar uit om ons team uit te breiden met nog meer enthousiastelingen. We zullen je van harte verwelkomen. Hiernaast zal de Familiezaak proberen om jou te helpen om binnen je vrijwilligersfunctie te groeien in vaardigheden en kennis die je elders ook kunt gebruiken.

 

Heb je interesse in deze functie schrijf dan een kort mailtje met je motivatie en contact gegevens. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Telefoon: 06-46027707

Email: info@defamiliezaakzeist.nl